Guta
09.11.2016 18:33
Te salut Cristina,
In afara catorva cazuri de predispozitie ereditara, guta este o afectiune tipica de nutritie, o tulburare a metabolismului acidului uric, printr-un exces de acid uric in sange, care se depune la articulatii sub forma unor cristale, in loc de a fi eliminat prin rinichi. Debutul acestei boli se face de obicei noaptea, cu dureri violente la nivelul unei articulatii: glezne, genunchi, coloana cervicala, dar mai ales la degetul mare de la picioare, inflamatia articulatiei cu tumefiere, piele rosie intinsa si lucioasa, articulatie dureroasa la atingere.
Accesul de guta poate deveni cronic, toate articulatiile sunt afectate si sub piele se formeaza depozite de urati de sodiu si de calciu, care daca nu sunt tratate, duc la ulceratii, deformarea articulatiilor si in majoritatea cazurilor, la leziuni renale.
Printre factorii ce stau la originea gutei, sunt: alimentatia cu multa carne cu continut mare de purine, excesul in greutate, consumul mare de alcool, cafea si afectiunile renale.
Este bine sa cunosti...
⇒ intre formele de artrita, guta se remarca printr-o manifestare aparte, fiind rezultatul cresterii nivelului de acid uric in organism. Cand aceasta substanta se afla in cantitati mari in sange (hiperuricemie), se poate produce cristalizarea si depunerea ei in articulatii cum sunt cea de la baza degetului mare de la picior, dar si la glezne, genunchi, incheietura si degetele mainii. Acumularea de acid uric se produce atunci cand organismul nu il elimina prin intermediul rinichilor si al urinei, sau atunci cand produce prea mult. Crizele incep de obicei noaptea, evoluand catre ziua cu dureri foarte mari. Aceasta durere este insotita de alte simptome ca: roseata, inflamarea articulatiei si incalzirea ei, putand dura 3-4 zile. Forma cronica este marcata de o frecventa crescuta si o durata mai mare a crizelor, ca si de deteriorarea cartilajelor si a articulatiilor, prezenta tofilor gutosi (umflaturi), localizati poliarticular la pumn, maini, coate, picioare.
⇒ Consumul masiv de carne conduce la producerea de acid uric. Acesta se va depune pe articulatii si in muschi, inflamand articulatiile si dand dureri musculare - guta. in Japonia, incidenta gutei a crescut odata cu cresterea cantitatii de proteine consumate. Proteina animala este, dupa toate estimarile, extrem de vatamatoare.
⇒ Excesul de proteine (mai ales de origine animala) reprezinta principala cauza a gutei. Printre produsii secundari toxici rezultati din metabolizarea proteinelor amintim: compusi de azot (nitriti etc.), purine, amoniac, acid uric, acid fosforic, acid sulfuric, acizi glicogenici, acizi ketogenici, dioxid de carbon. De aceste substante toxice organismul trebuie sa se despovareze, altfel va urma intoxicarea lui. Cand reziduurile sunt in cantitate mica, organismul poate face fata cu succes in eliminarea lor. Nu tot asa se intampla cand consumam masiv proteine, mai ales cele cu „structuri” nepotrivite pentru organism cum sunt cele de origine animala. Observati ca o mare parte dintre substantele reziduale rezultate din digestia proteinica sunt acizii (unii din ei foarte toxici), care vor avea tendinta de a acidifica mediul intern din organism - stare ce va genera inflamatii, boala si moarte celulara. Unele din fazele digestive prin care trec aceste materii proteinice au drept efect producerea de acid uric. Acidul uric este abraziv si iritant, inflamand si lezand tesuturile (provoacand guta).
⇒ Cresterea exagerata a acidului uric si retentia lui in sange poate fi intalnita in cazul bolilor de sange (in special in leucemie sau/si in unele anemii hemolitice), in bolile renale, pulmonare, cardiace. Rinichii sunt organele tip „filtru” ce vor fi in primul rand folosite in exces si uzate, deoarece prin intermediul acestora organismul se poate debarasa de aceste reziduuri toxice. In cazul unui debit mare de reziduuri nocive (printre care si acidul uric), rinichii sunt suprasolicitati si se pot imbolnavi, ajungandu-se in final la insuficienta renala, o boala severa, care poate conduce la moarte. Cand capacitatea de filtrare a rinichilor se diminueaza, se produce precipitarea acidului uric (apar cristale fine sau calculi de urati). Aceste cristale fine se depun in cartilagii, ligamente articulare, tendoane si chiar muschi, in acest caz boala se va numi guta. Dar acidul uric poate precipita si forma cristale in rinichi si in caile urinare, formand asa-zisul „nisip urinar” sau chiar calculi („pietricele”) de dimensiuni mai mari, in acest caz boala purtand numele de litiaza renala sau urinara. Observa ca la baza se afla aceleasi cauze.
⇒O dieta bogata in grasimi reduce excretia de acid uric si poate provoca un atac de guta. Elimina grasimile nesanatoase: osanza, sunca, smantana, margarina si chiar uleiurile vegetale rafinate. Cel mai bine este sa consumi ulei de masline extravirgin si ulei de in, alaturi de seminte (floarea-soarelui, dovleac, in, susan) si fructe oleaginoase (nuci, migdale, alune) intr-o forma cat se poate de naturala.
⇒ Consuma zilnic cel putin 2 litri de apa (cea mai buna fiind apa biodisponibila folosind produsele Microhidrina, H-500, HydraCel, Coral Mine). In felul acesta vei ajuta organismul sa „spele” excesul de acid uric acumulat.
⇒ Este necesar sa reduci drastic folosirea sarii, cel mai bine ar fi chiar sa o elimini, cel putin o perioada. Consumul mare de sare conduce la perturbarea activitatii renale, distrugerea nefronilor si acumularii de lichid in organism sub forma de edem, la facilitarea proceselor de tip reumatic si a inflamatiilor. O poti inlocui cu pulberi aromatice din plante: oregano, cimbrisor, busuioc, schinduf, salvie, marar, telina, anason.
⇒ Alte articole alimentare (sau nealimentare) la care trebuie sa renunti: condimentele picante (piper, mustar, ardei iute), ceaiul negru si verde, bauturile carbogazoase, alcoolul, cafeaua, ciocolata. Evita consumul prea des de fasole uscata, linte, mazare, ciuperci, dar si alimentele bogate in acid oxalic: stevia, spanacul, macrisul (daca sunt fierte, crude sunt bune).
⇒ Administrarea de medicamente cortizonice (ex. Prednisonul) pot momentan reduce inflamatia, dar antreneaza complicatii severe, distrugand oasele, stomacul, ficatul, rinichii, ochii. in plus, daca nu eliminam cauzele, efectele se vor propaga din nou.
Iata si tratamentul natural pentru GUTA:
Coral-Mine - 1 pliculet la 1,5 l apa plata, se bea timp de o zi cu inghitituri mici.
Assimilator – 2 capsule de 3 ori/zi cu 30 min pana la masa.
Activin – 1 capsula de 3 ori/zi in timpul mesei.
MSM – 1 capsula de 3 ori/zi in timpul mesei.
Activin, 60 capsule, 112 RON
Assimilitor, 90 capsule, 112 RON
MSM cu biotina, 60 capsule, 48 RON
Coral Mine, 30 pliculete, 84 RON
Da click pe link pentru citi despre fiecare produs in parte.
In cele ce urmeaza este prezentata alimentatia care te va ajuta sa obtii rezultate maxime in terapia acestei boli. Alimentele cat si plantele medicinale si produsele Coral Club recomandate vor determina un proces profund detoxefiant, eliminand din organism acidul uric, dar si alte substante reziduale si toxice cu care este incarcat. In plus metabolismul se va echilibra, sistemul imunitar va functiona corect si vitalitatea organismului va creste. Inflamatiile si durerile vor disparea. Pentru starile acute se vor folosi diverse cataplasme sau comprese.
- Se incepe tratamentul cu o cura de sucuri de fructe si zarzavaturi, timp de 7-10 zile. Se va consuma cate 250 ml de suc la dou ore si jumatate. Intr-o zi se va insuma 1,5- 2,5 litri de sucuri.
Se recomanda urmatoarele sucuri:
-Telina (radacina si frunze)-150 ml suc /zi. Sucul de telina este unul din cei mai buni reglatori hormonali, are efect antiinflamator, depurativ si chiar usor calmant pentru durere. Poate fi combinat cu putin suc de morcov, in propotie egala, sau morcov in proportie dubla. Incearca sa consumi vreme de 3 saptamani acest suc si vei avea rezultate bune.
- Urzica -1-2 pahare/zi. Fa o cura de cel putin 1 luna cu sucul de urzica. Se poate folosi si ceai din urzica sucata. Urzica are efecte diuretice si regenerative asupra epitelului renal. Actiunea diuretic-depurativa se manifesta prin eliminarea acidului uric, a clorurilor si a ureei.
-Patrunjel(frunze)- pahar/zi. Sucul se obtine la blender, in amestec cu apa. Sucul de patrunjel este valoros pentru eliminarea otravurilor din organism. Patrunjelul are efect activ asupra tubulilor in rinichi, neutralizand si provaocand excretia reziduurilor care contin acid uric. Prin prezenta subtantei denumita apiol pe care o contine, contribuie la concentratia ureei.
-Varza 1 pahar/ zi. Sucul de varza are efecte reconstitutive asupra organismului, vitaminizante, diuretice, antiinflamatoare, elimina edemele. Poti adauga putin suc de morcov, pentru corectarea gustului.
- Castravetele- 1pahar / zi, dizolvant al acidului uric si al uratilor, provoaca si ajuta la eliminarea unor substante toxice din organism.
- Orz verde- 1-2 pahare/zi. Sucul de orz verde are si efecte antiinflamatorii si imunostimulante puternice.
- Pere si mere-1-2 pahare/zi. Perele si merele au efecte remarcabile de stimulare a functiei renale, ajutand la eliminarea acidului uric. Alcalinizeaza organismul devenit acid.
- Struguri-1-2 pahare / zi. Strugurii mobilizeaza si elimina acidul uric din organism, fiind un adevarat maturator de toxine si tumori.
- Lamaile- sucul de la 2 lamai/zi. Se va bea obligatoriu cu paiul. Sucul de lamaie este un activator al globuleleor albe, alcalinizant al organismului, antigutos, antireumatismal, antianemic cu actiune buna hematopoietica.
Nota:
1. un pahar=250 ml
2.Se vor folosi articolele de care dispui in sezonul respectiv, nefiind obligatoriu sa folosesti toate sucurile recomandate. De asemenea, nu se vor folosi toate sucurile enumerate intr-o singura zi.
3.In fiecare dimineata, timp de 7 zile se va face o clisma cu 1 litru de infuzie calduta de musetel. Dupa aceea, se mai poate face o clisma la o saptamana, vreme de o luna.Clisma va ajuta mult la dezintoxicarea organismului si eliminarea toxinelor.
5. Cura interna cu carbune vegetal. Carbunele vegetal, marele colector de toxine, poate reduce nivelul acidului uric. Amesteca o lingurita de pulbere de carbune vegetal cu 100 ml de apa, apoi bea dimineata, vreme de 3 saptamani (in loc de cafea!). Se poate gasi pulbere de carbune in farmacii sub forma de capsule.
- Dupa cura de sucuri, poi continua tratamentul consumand legume, fructe crude, si sucuri inca o perioada de 2-3 luni de zile. Poti folosi grau incoltit, seminte crude (floarea soarelui, in, dovleac), multe salate de ra$dacinoase si verdeturi si o ambudenta de fructe. Adopta un program regulat de mese (2 sau maxim 3), consumand cu 30 de minute inainte de masa un pahar (250 ml) de suc (din cele indicate mai sus). Nu manca nimic intre mese, ci bea doar apa si ceaiuri.
Alte recomandari dietetice
- Dintre fructele cele mai bune sunt: strugurii, lamaia, agrisele, coacazele negre, catina, fragii, capsuni, visine, ciresele, zmeura, merele, perele, piersicile.
- Dintre legume si verdeturi: telina, praz, pastarnac(radacina si frunze), patrujel(radacina si frunze), ridiche neagra si rosie, napi, varza, conopida, pepeni verzi si galbeni, fasole verde, salata verde, usturoi, ceapa, castravete, urzca, papadie.
-Consuma foarte des salata din radacinoase rase sau tocate marunt: radacina de telina, patrunjel, pastarnac, morcov. Acreste-le cu suc de lamaie si renunta la sare. Salatele cu multa telina sunt un excelent calmant pentru durere. De aseamenea, salata de laptuca este excelenta, la care se poate adauga si papadie. Salatele de varza, napi, gulii si conopida sunt foarte valoroase. La alte mese consuma salata de fructe. Aceste te vor energiza si iti vor reinoii organismul.
-Consuma zilnic 3-4 linguri de grau germinat. Il poti adauga la salate de fructe sau legume, dar si in combinatie cu miere si nuca macinata. Germenii contin foarte multe enzime, substante vii ce stopeaza degenerarea si imbatranirea organismului.
- Consuma usturoi cat mai des. Acesta revigoreaza sistemul imunitar si reduce durerile artritice.
- in locul zaharului foloseste mierea de albine si fructele.
- Elimina sau redu cat mai mult cerealele, in primul rand graul si faina de faina de grau.
Programul natural pentru GUTA:
Coral-Mine - 1 pliculet la 1,5 l apa plata, se bea timp de o zi cu inghitituri mici.
Assimilator – 2 capsule de 3 ori/zi cu 30 min pana la masa.
Activin – 1 capsula de 3 ori/zi in timpul mesei.
MSM – 1 capsula de 3 ori/zi in timpul mesei.
Activin, 60 capsule, 112 RON
Assimilitor, 90 capsule, 112 RON
MSM cu biotina, 60 capsule, 48 RON
Coral Mine, 30 pliculete, 84 RON
Daca vrei sa comanzi, sau ai intrebari, suna la 0723.128.702, sau trimite email la florinbalint@gmail.com.
Sanatate maxima,
Florin Balint
www.antioxidant-natural.ro
In afara catorva cazuri de predispozitie ereditara, guta este o afectiune tipica de nutritie, o tulburare a metabolismului acidului uric, printr-un exces de acid uric in sange, care se depune la articulatii sub forma unor cristale, in loc de a fi eliminat prin rinichi. Debutul acestei boli se face de obicei noaptea, cu dureri violente la nivelul unei articulatii: glezne, genunchi, coloana cervicala, dar mai ales la degetul mare de la picioare, inflamatia articulatiei cu tumefiere, piele rosie intinsa si lucioasa, articulatie dureroasa la atingere.
Accesul de guta poate deveni cronic, toate articulatiile sunt afectate si sub piele se formeaza depozite de urati de sodiu si de calciu, care daca nu sunt tratate, duc la ulceratii, deformarea articulatiilor si in majoritatea cazurilor, la leziuni renale.
Printre factorii ce stau la originea gutei, sunt: alimentatia cu multa carne cu continut mare de purine, excesul in greutate, consumul mare de alcool, cafea si afectiunile renale.
Este bine sa cunosti...
⇒ intre formele de artrita, guta se remarca printr-o manifestare aparte, fiind rezultatul cresterii nivelului de acid uric in organism. Cand aceasta substanta se afla in cantitati mari in sange (hiperuricemie), se poate produce cristalizarea si depunerea ei in articulatii cum sunt cea de la baza degetului mare de la picior, dar si la glezne, genunchi, incheietura si degetele mainii. Acumularea de acid uric se produce atunci cand organismul nu il elimina prin intermediul rinichilor si al urinei, sau atunci cand produce prea mult. Crizele incep de obicei noaptea, evoluand catre ziua cu dureri foarte mari. Aceasta durere este insotita de alte simptome ca: roseata, inflamarea articulatiei si incalzirea ei, putand dura 3-4 zile. Forma cronica este marcata de o frecventa crescuta si o durata mai mare a crizelor, ca si de deteriorarea cartilajelor si a articulatiilor, prezenta tofilor gutosi (umflaturi), localizati poliarticular la pumn, maini, coate, picioare.
⇒ Consumul masiv de carne conduce la producerea de acid uric. Acesta se va depune pe articulatii si in muschi, inflamand articulatiile si dand dureri musculare - guta. in Japonia, incidenta gutei a crescut odata cu cresterea cantitatii de proteine consumate. Proteina animala este, dupa toate estimarile, extrem de vatamatoare.
⇒ Excesul de proteine (mai ales de origine animala) reprezinta principala cauza a gutei. Printre produsii secundari toxici rezultati din metabolizarea proteinelor amintim: compusi de azot (nitriti etc.), purine, amoniac, acid uric, acid fosforic, acid sulfuric, acizi glicogenici, acizi ketogenici, dioxid de carbon. De aceste substante toxice organismul trebuie sa se despovareze, altfel va urma intoxicarea lui. Cand reziduurile sunt in cantitate mica, organismul poate face fata cu succes in eliminarea lor. Nu tot asa se intampla cand consumam masiv proteine, mai ales cele cu „structuri” nepotrivite pentru organism cum sunt cele de origine animala. Observati ca o mare parte dintre substantele reziduale rezultate din digestia proteinica sunt acizii (unii din ei foarte toxici), care vor avea tendinta de a acidifica mediul intern din organism - stare ce va genera inflamatii, boala si moarte celulara. Unele din fazele digestive prin care trec aceste materii proteinice au drept efect producerea de acid uric. Acidul uric este abraziv si iritant, inflamand si lezand tesuturile (provoacand guta).
⇒ Cresterea exagerata a acidului uric si retentia lui in sange poate fi intalnita in cazul bolilor de sange (in special in leucemie sau/si in unele anemii hemolitice), in bolile renale, pulmonare, cardiace. Rinichii sunt organele tip „filtru” ce vor fi in primul rand folosite in exces si uzate, deoarece prin intermediul acestora organismul se poate debarasa de aceste reziduuri toxice. In cazul unui debit mare de reziduuri nocive (printre care si acidul uric), rinichii sunt suprasolicitati si se pot imbolnavi, ajungandu-se in final la insuficienta renala, o boala severa, care poate conduce la moarte. Cand capacitatea de filtrare a rinichilor se diminueaza, se produce precipitarea acidului uric (apar cristale fine sau calculi de urati). Aceste cristale fine se depun in cartilagii, ligamente articulare, tendoane si chiar muschi, in acest caz boala se va numi guta. Dar acidul uric poate precipita si forma cristale in rinichi si in caile urinare, formand asa-zisul „nisip urinar” sau chiar calculi („pietricele”) de dimensiuni mai mari, in acest caz boala purtand numele de litiaza renala sau urinara. Observa ca la baza se afla aceleasi cauze.
⇒O dieta bogata in grasimi reduce excretia de acid uric si poate provoca un atac de guta. Elimina grasimile nesanatoase: osanza, sunca, smantana, margarina si chiar uleiurile vegetale rafinate. Cel mai bine este sa consumi ulei de masline extravirgin si ulei de in, alaturi de seminte (floarea-soarelui, dovleac, in, susan) si fructe oleaginoase (nuci, migdale, alune) intr-o forma cat se poate de naturala.
⇒ Consuma zilnic cel putin 2 litri de apa (cea mai buna fiind apa biodisponibila folosind produsele Microhidrina, H-500, HydraCel, Coral Mine). In felul acesta vei ajuta organismul sa „spele” excesul de acid uric acumulat.
⇒ Este necesar sa reduci drastic folosirea sarii, cel mai bine ar fi chiar sa o elimini, cel putin o perioada. Consumul mare de sare conduce la perturbarea activitatii renale, distrugerea nefronilor si acumularii de lichid in organism sub forma de edem, la facilitarea proceselor de tip reumatic si a inflamatiilor. O poti inlocui cu pulberi aromatice din plante: oregano, cimbrisor, busuioc, schinduf, salvie, marar, telina, anason.
⇒ Alte articole alimentare (sau nealimentare) la care trebuie sa renunti: condimentele picante (piper, mustar, ardei iute), ceaiul negru si verde, bauturile carbogazoase, alcoolul, cafeaua, ciocolata. Evita consumul prea des de fasole uscata, linte, mazare, ciuperci, dar si alimentele bogate in acid oxalic: stevia, spanacul, macrisul (daca sunt fierte, crude sunt bune).
⇒ Administrarea de medicamente cortizonice (ex. Prednisonul) pot momentan reduce inflamatia, dar antreneaza complicatii severe, distrugand oasele, stomacul, ficatul, rinichii, ochii. in plus, daca nu eliminam cauzele, efectele se vor propaga din nou.
Iata si tratamentul natural pentru GUTA:
Coral-Mine - 1 pliculet la 1,5 l apa plata, se bea timp de o zi cu inghitituri mici.
Assimilator – 2 capsule de 3 ori/zi cu 30 min pana la masa.
Activin – 1 capsula de 3 ori/zi in timpul mesei.
MSM – 1 capsula de 3 ori/zi in timpul mesei.
Activin, 60 capsule, 112 RON
Assimilitor, 90 capsule, 112 RON
MSM cu biotina, 60 capsule, 48 RON
Coral Mine, 30 pliculete, 84 RON
Da click pe link pentru citi despre fiecare produs in parte.
In cele ce urmeaza este prezentata alimentatia care te va ajuta sa obtii rezultate maxime in terapia acestei boli. Alimentele cat si plantele medicinale si produsele Coral Club recomandate vor determina un proces profund detoxefiant, eliminand din organism acidul uric, dar si alte substante reziduale si toxice cu care este incarcat. In plus metabolismul se va echilibra, sistemul imunitar va functiona corect si vitalitatea organismului va creste. Inflamatiile si durerile vor disparea. Pentru starile acute se vor folosi diverse cataplasme sau comprese.
- Se incepe tratamentul cu o cura de sucuri de fructe si zarzavaturi, timp de 7-10 zile. Se va consuma cate 250 ml de suc la dou ore si jumatate. Intr-o zi se va insuma 1,5- 2,5 litri de sucuri.
Se recomanda urmatoarele sucuri:
-Telina (radacina si frunze)-150 ml suc /zi. Sucul de telina este unul din cei mai buni reglatori hormonali, are efect antiinflamator, depurativ si chiar usor calmant pentru durere. Poate fi combinat cu putin suc de morcov, in propotie egala, sau morcov in proportie dubla. Incearca sa consumi vreme de 3 saptamani acest suc si vei avea rezultate bune.
- Urzica -1-2 pahare/zi. Fa o cura de cel putin 1 luna cu sucul de urzica. Se poate folosi si ceai din urzica sucata. Urzica are efecte diuretice si regenerative asupra epitelului renal. Actiunea diuretic-depurativa se manifesta prin eliminarea acidului uric, a clorurilor si a ureei.
-Patrunjel(frunze)- pahar/zi. Sucul se obtine la blender, in amestec cu apa. Sucul de patrunjel este valoros pentru eliminarea otravurilor din organism. Patrunjelul are efect activ asupra tubulilor in rinichi, neutralizand si provaocand excretia reziduurilor care contin acid uric. Prin prezenta subtantei denumita apiol pe care o contine, contribuie la concentratia ureei.
-Varza 1 pahar/ zi. Sucul de varza are efecte reconstitutive asupra organismului, vitaminizante, diuretice, antiinflamatoare, elimina edemele. Poti adauga putin suc de morcov, pentru corectarea gustului.
- Castravetele- 1pahar / zi, dizolvant al acidului uric si al uratilor, provoaca si ajuta la eliminarea unor substante toxice din organism.
- Orz verde- 1-2 pahare/zi. Sucul de orz verde are si efecte antiinflamatorii si imunostimulante puternice.
- Pere si mere-1-2 pahare/zi. Perele si merele au efecte remarcabile de stimulare a functiei renale, ajutand la eliminarea acidului uric. Alcalinizeaza organismul devenit acid.
- Struguri-1-2 pahare / zi. Strugurii mobilizeaza si elimina acidul uric din organism, fiind un adevarat maturator de toxine si tumori.
- Lamaile- sucul de la 2 lamai/zi. Se va bea obligatoriu cu paiul. Sucul de lamaie este un activator al globuleleor albe, alcalinizant al organismului, antigutos, antireumatismal, antianemic cu actiune buna hematopoietica.
Nota:
1. un pahar=250 ml
2.Se vor folosi articolele de care dispui in sezonul respectiv, nefiind obligatoriu sa folosesti toate sucurile recomandate. De asemenea, nu se vor folosi toate sucurile enumerate intr-o singura zi.
3.In fiecare dimineata, timp de 7 zile se va face o clisma cu 1 litru de infuzie calduta de musetel. Dupa aceea, se mai poate face o clisma la o saptamana, vreme de o luna.Clisma va ajuta mult la dezintoxicarea organismului si eliminarea toxinelor.
5. Cura interna cu carbune vegetal. Carbunele vegetal, marele colector de toxine, poate reduce nivelul acidului uric. Amesteca o lingurita de pulbere de carbune vegetal cu 100 ml de apa, apoi bea dimineata, vreme de 3 saptamani (in loc de cafea!). Se poate gasi pulbere de carbune in farmacii sub forma de capsule.
- Dupa cura de sucuri, poi continua tratamentul consumand legume, fructe crude, si sucuri inca o perioada de 2-3 luni de zile. Poti folosi grau incoltit, seminte crude (floarea soarelui, in, dovleac), multe salate de ra$dacinoase si verdeturi si o ambudenta de fructe. Adopta un program regulat de mese (2 sau maxim 3), consumand cu 30 de minute inainte de masa un pahar (250 ml) de suc (din cele indicate mai sus). Nu manca nimic intre mese, ci bea doar apa si ceaiuri.
Alte recomandari dietetice
- Dintre fructele cele mai bune sunt: strugurii, lamaia, agrisele, coacazele negre, catina, fragii, capsuni, visine, ciresele, zmeura, merele, perele, piersicile.
- Dintre legume si verdeturi: telina, praz, pastarnac(radacina si frunze), patrujel(radacina si frunze), ridiche neagra si rosie, napi, varza, conopida, pepeni verzi si galbeni, fasole verde, salata verde, usturoi, ceapa, castravete, urzca, papadie.
-Consuma foarte des salata din radacinoase rase sau tocate marunt: radacina de telina, patrunjel, pastarnac, morcov. Acreste-le cu suc de lamaie si renunta la sare. Salatele cu multa telina sunt un excelent calmant pentru durere. De aseamenea, salata de laptuca este excelenta, la care se poate adauga si papadie. Salatele de varza, napi, gulii si conopida sunt foarte valoroase. La alte mese consuma salata de fructe. Aceste te vor energiza si iti vor reinoii organismul.
-Consuma zilnic 3-4 linguri de grau germinat. Il poti adauga la salate de fructe sau legume, dar si in combinatie cu miere si nuca macinata. Germenii contin foarte multe enzime, substante vii ce stopeaza degenerarea si imbatranirea organismului.
- Consuma usturoi cat mai des. Acesta revigoreaza sistemul imunitar si reduce durerile artritice.
- in locul zaharului foloseste mierea de albine si fructele.
- Elimina sau redu cat mai mult cerealele, in primul rand graul si faina de faina de grau.
Programul natural pentru GUTA:
Coral-Mine - 1 pliculet la 1,5 l apa plata, se bea timp de o zi cu inghitituri mici.
Assimilator – 2 capsule de 3 ori/zi cu 30 min pana la masa.
Activin – 1 capsula de 3 ori/zi in timpul mesei.
MSM – 1 capsula de 3 ori/zi in timpul mesei.
Activin, 60 capsule, 112 RON
Assimilitor, 90 capsule, 112 RON
MSM cu biotina, 60 capsule, 48 RON
Coral Mine, 30 pliculete, 84 RON
Daca vrei sa comanzi, sau ai intrebari, suna la 0723.128.702, sau trimite email la florinbalint@gmail.com.
Sanatate maxima,
Florin Balint
www.antioxidant-natural.ro